Termo odela za ribolov

Ribolov je prilično neobičan i poseban sport, ako ga uporedimo sa svim drugim sportovima na otvorenom, primetićemo više nego značajne razlike u odevanju. Svi drugi sportovi zahtevaju drugačije nivoe zaštite od hladnoće u odnosu na ribolov i skoro nijednom od njih ne treba specijalna kao što ribolovcima trebaju termo odela za ribolov.

termo odela za ribolov

Zašto su termo odela za ribolov neophodna

Aktivnosti koje podrazumevaju konstantno ili poprilično kretanje u nekom periodu, stvara toplotu samog tela i prirodno greju. Ako razmislite, nikada niste videli fudbalere koji su obučeni u nešto drugo osim laganih dresova, izuzev golmana koji  baš zbog tog smanjenog kretanja obično ponese i neki dodatni komad dužih rukava. Ribolovci su čekalice- stajanje, sedenje i provođenje dužeg vremena na jednom mestu nosi verovatnoću da će telo samo gubiti toplotu, a ako uzmemo u obzir neadekvatno odelo, to znači da će taj proces biti rapidan i konstantan.

Zima je doba godine kada hladni vlažni dani i još hladnije noći navode mnoge ribolovce da odlože svoju opremu za pecanje i preskoče celu sezonu čekajući neke lepše i toplije dane. Ovo može biti velika greška jer zima može biti jedno od najproduktivnijih i najzanimljivijih godišnjih doba za ribolov. Iako se podrazumeva da će biti i hladno i mokro i vetrovito, ništa ne može da poremeti uživanje ako ste vi topli i suvi – a za to vam treba samo da izaberete jedno od naredna tri termo odela za ribolov.

prologic termo odelo za ribolov

Prologic Highgrade Termo odelo za ribolov *****

Da, može biti hladno i često mokro ili vetrovito, ali škripanje kroz tvrd mraz pod nogama, gledanje zaleđene reke biće užitak u ovom odelu. Loše vreme je dovoljno loše, ali ako ste dobro pripremljeni, čak i najhladniji dani mogu biti prijatni. Zaista, postoji nešto divnou tome da se ušuškaš u toplom i suvom, dok kiša udara po vodi  ili pada sneg. Najbolje ocenjeno termo odelo za ribolov to nije bez razloga. Proizvedeno u Danskoj, ovo dvodelno odelo visokih performansi pretvoriće zimski dan u ribolovačku bajku.

 • Izdržljiva tkanina od 100% poliestera sa vodoodbojnom završnom obradom
 • 100% vodootporno od 8.000 mm sa lepljenim šavovima
 • Mekana i topla unutrašnja postava od mikro flisa i tafta
 • Potpuno izolovano 160gsm 100% poliesterskom vatom
 • Odvojiva i podesiva postavljena kapuljača sa žičanim vrhom
 • Jak dvosmerni glavni patentni zatvarač sa duplom zaštitom od vetra na jakni
 • Podesiv struk za savršeno pristajanje
 • Mekana unutrašnja rebrasta manžetna sa čičak trakom za podešavanje na spoljnoj strani
 • Džepovi za grejanje ruku obloženi flisom
 • 2 džepa na donjem delu jakne, 1 džep na grudima sa cibzarom zatvaračem kao i unutrašnji džep sa cibzarom
 • Udobni elastični tregeri sa jakim kopčama
 • Dvosmerni cibzar zatvarač na pantalonama
 • 2 džepa na pantalonama sa džepovima za grejanje ruku obloženih flisom na unutrašnjem delu
 • Elastičan struk za savršeno pristajanje
 • Ojačana kolena
 • Donji deo nogavica sa cibzarom i čičak trakom za podešavanje širine
 • Boja zelena
dam xterm termo odelo za ribolov

DAM XTherm Winter termo odelo *****

Još jedno odelo ocenjeno sa 5 zvezdica, Danske prizvodnje i izuzetnih performansi. Dvodelno termo odelo vrhunskog kvaliteta napravljeno od 100% poliestera sa postavom od micro-fibera. Spoljni sloj odela je 100% vodootporan a šavovi na odelu su vareni. Gornji deo je opremljen sa postavljenom kapuljačom koja se može skinuti ako se za to ukaže potreba. Izdržljivi dvosmerni cibzari na oba dela odela imaju zaštitu od prodora hladnog vazduha. Jakna ze na donjem delu može zatezati kako bi se toplota zadržala unutar odela. Na pantalonama se nalaze podesivi elastični tregeri, a sa unutrašnje strane ima džep koji se zatvara cibzarom. Na donjem delu nogavica ima cibzar i čičak traka.

gamakatsu thermalno odelo za ribolov

Gamakatsu Hyper Thermal Suit *****

Holandija se ovog puta pobrinula da proizvede odelo koje zaslužuje i više od maksimalnih pet zvezdica.  Gamakatsu veoma kvalitetno i izuzetno toplo trodelno termo zimsko odelo od dišućeg materijala 320T Nylon Taslon. Jakna ima dodatnu tanju jaknu sa postavom od mikro polar materijala koji se po potrebi može skidati i samostalno nositi. Spoljni materijal jakne je vodonepropusan i trpi hidrostatički pritisak od 5000mm, takođe ima dišuće karakteristike te propušta 5l vode po kvadratnom centimetru za 24h. Jakna je sa unutrašnjim rastegljivim manžetnama koje se stežu i onemogućavaju prolazak vode i vetra. Prednji grudni džep je sa vodonepropusnim rajsfešlusom. Glavni rajsfešlusi su veoma kvalitetni YKK.

Najnoviji tekstovi na našem blogu:
plotica

Plotica

Plotica je jedna od najlepših i najcenjenijih slatkovodnih riba, koja pruža veliko zadovoljstvo i izazov ribolovcima koji je traže. U ovom blog postu ćemo vam

Pročitaj tekst »
belo blato

Belo blato

Belo blato Ako tražite mesto za odmor, rekreaciju i upoznavanje kulturno-istorijskog nasleđa Vojvodine, Belo Blato je pravo mesto za vas. Ovo selo se nalazi u

Pročitaj tekst »
bucov

Bucov

Bucov – ratnik voda Bucov je jedna od najpopularnijih i najatraktivnijih riba za ribolovce, jer je veoma borben, živahan i ukusan. U ovom blog postu

Pročitaj tekst »
glavinjare

Glavinjare

Glavinjare Glavinjare su varalice koje imaju sitnu vibraciju i služe za lov grabljivica, posebno soma i štuke. Glavinjare se obično koriste na dubljim slojevima vode,

Pročitaj tekst »