Bolonjez štapovi

Bolonjez štapovi za pecanje su jedna od najpopularnijih vrsta štapova među ribolovcima koji vole da pecaju na tekućoj vodi. Ova tehnika ribolova je dobila ime po gradu Bolonja u Italiji, gde je nastala i gde se i danas najviše praktikuje. Bolonjez štapovi su obično teleskopski, dužine od 4 do 8 metara, sa velikim brojem sprovodnika i vrlo osetljivim vrhom. Oni omogućavaju dalje zabacivanje, bolju kontrolu plovka i lakše izvlačenje krupnije ribe.

U ovom blog postu ćemo vam predstaviti neke od najboljih bolonjez štapova za pecanje na našem tržištu, kao i dati vam neke savete kako da ih pravilno koristite i održavate.

bolonjeze stapovi

Najbolji bolonjez štapovi za pecanje

Na našem tržištu možete pronaći veliki izbor bolonjez štapova različitih proizvođača, modela, dužina i cena. Mi smo izabrali neke od najkvalitetnijih i najcenjenijih bolonjez štapova koji će zadovoljiti potrebe svakog ribolovca.

Shimano Land Mate 5 - 530 PTS

Ako volite ribolov, onda vam je potreban kvalitetan teleskopski štap koji će vam omogućiti da lovite na različitim dubinama i brzinama vode. Jedan od takvih štapova je Shimano Land Mate 5 – 530 PTS, koji je ručno napravljen od vrhunskog karbona. Štap ima dužinu od 5.3 metara i težinu od samo 250 grama, što ga čini laganim i izdržljivim. Ima 6 sekcija koje se lako sklapaju i rasklapaju, kao i 6 FUJI prstenova koji omogućavaju glatko klizanje strune. 

Drška je napravljena od prirodne plute, koja je udobna i neklizajuća. Na njoj se nalazi i metalni držač mašinice, koji je čvrst i stabilan. Štap je idealan za ribolov sa plovcima od 5 do 25 grama, što vam daje mogućnost da prilagodite težinu i veličinu udice u zavisnosti od vrste ribe koju lovite. Ima odličnu akciju i osetljivost, što znači da ćete lako osetiti svaki trzaj ribe i brzo reagovati. Štap je dizajniran za profesionalni nivo bolognese ribolova, koji zahteva savršenu prezentaciju mamca na dubokim i brzim vodama.

Golden Catch x Tica Powerful NEO bolo

bolonjez
bolonjez stapovi

Za bolognese ribolov, potrebno je imati dobar teleskopski pribor koji će vam pomoći da lovite na različitim dubinama i brzinama vode. Jedan od takvih pribora je Golden Catch x Tica Powerful NEO bolo, koji je napravljen od vrhunskog karbona. Pribor je dužine pet metara i ima visoku osetljivost. Savršeno je izbalansiran zahvaljujući visokom modulu karbona. Lagan je i ima dobar dizajn, što čini ribolov udobnim i zabavnim. Pogodan je za lov malih i srednjih riba u mirnim vodama. Sastoji se od 5 sekcija koje se jednostavno sklapaju i rasklapaju, kao i 6 FUJI prstenova koji obezbeđuju glatko klizanje strune. 

Drška je napravljena od plute, koja je prijatna za držanje. Na njoj se nalazi i metalni držač mašinice, koji je pouzdan i siguran.Ovaj model štapa ima test od 1 do 15 grama, što znači da možete koristiti različite veličine i težine plovaka i udica u zavisnosti od uslova ribolova. Ima odličnu akciju i osetljivost, što vam omogućava da lako osetite svaki pokret ribe i brzo reagujete. Izdržljiv je i lagan, ima težinu od samo 151 grama. Kada se sklopi, pribor ima dužinu od 141 centimetra, što ga čini praktičnim za nošenje i skladištenje.

Black Hole Powerful Bolo 600

bolonjez
bolonjez stapovi

Black Hole Powerful Bolo 600 je teleskopski štap za bolognese ribolov, koji je napravljen od kvalitetnog karbona. Štap je savršeno izbalansiran i ima dužinu od 6 metara, što vam omogućava da lovite na velikim udaljenostima i sa velikim plovcima. Štap ima 9 SIC prstenova, koji su otporni na habanje i obezbeđuju glatko klizanje strune. Držač mašinice je napravljen od Hehus materijala, koji je čvrst i siguran. 

Drška je ergonomska i udobna za držanje. Štap ima test od 4 do 25 grama, što znači da možete koristiti različite veličine i težine plovaka i udica u zavisnosti od uslova ribolova. Štap ima odličnu akciju i osetljivost, što vam omogućava da lako osetite svaki pokret ribe i brzo reagujete. Štap je izdržljiv i lagan, ima težinu od samo 417 grama. Kada se sklopi, štap ima dužinu od 1.24 metra, što ga čini praktičnim za nošenje i skladištenje.

Mikado Matrix 555 Superfloat 500

Ovaj štap je teleskopski štap za bolognese tehniku ribolova, koji je napravljen od visokokvalitetnog karbona i neoprenskim rukohvatom. Ima dužinu od 5 metara i težinu od 230 grama. Ima 6 sekcija i 6 FUJI prstenova. Ima ergonomsku plutanu dršku i metalni držač mašinice. Ovaj štap je idealan za ribolov na srednjim i velikim udaljenostima, sa plovcima od 4 do 20 grama. Ovaj štap ima odličnu akciju i osetljivost, kao i visoku izdržljivost.

Trabucco Energhia - posebni bolonjez štapovi

bolonjez stapovi

Trabucco Energhia je serija teleskopskih štapova za bolognese tehniku ribolova, koji su napravljeni od vrhunskog karbona. Ovi štapovi su dizajnirani za profesionalni nivo bolognese ribolova, koji zahteva savršenu prezentaciju na dubokim i brzim vodama. Postoje tri vrste Trabucco Energhia štapova: Pro Light, Allround i Power, koje se razlikuju po težini, dužini, testu i akciji. Ovi štapovi imaju FUJI prstenove, plutanu dršku, metalni držač mašinice i visoku osetljivost. 

Trabucco Energhia su posebni štapovi za bolognese tehniku ribolova, koji su napravljeni od vrhunskog karbona i nanotehnoloških smola. Ovi štapovi imaju neke jedinstvene i neponovljive karakteristike, kao što su:

  • Twist Free tehnologija, koja omogućava da se vlakna karbona rasporede u radijalnom položaju, čime se povećava otpornost na kompresiju i torsiju blanka. Ova tehnologija čini štapove brzim, reaktivnim i preciznim u bacanju i borbi sa ribom.
  • X-Joint tehnologija, koja omogućava da se sekcije štapa savršeno uklapaju i prenose silu duž celog blanka. Ova tehnologija smanjuje rezidualne oscilacije i poboljšava performanse štapa.
  • FUJI prstenovi, koji su izrađeni od kvalitetnog silicijum karbida (SiC), koji smanjuje trenje i disipira toplotu. Ovi prstenovi omogućavaju glatko klizanje strune i sprečavaju oštećenja.
  • Plutana drška, koja je ergonomska i udobna za držanje. Na dršci se nalazi i metalni držač mašinice, koji je čvrst i stabilan.

Trabucco Energhia su dizajnirani za profesionalni nivo bolognese ribolova, koji zahteva savršenu prezentaciju na dubokim i brzim vodama. Postoje tri vrste Trabucco Energhia štapova: Pro Light, Allround i Power, koje se razlikuju po težini, dužini, testu i akciji. Možete naći više informacija o ovim štapovima na sajtu Trabucco Fishing Diffusion

Bolonjez štapovi - saveti za korišćenje i održavanje

Bolonjez štapovi za pecanje su veoma praktični i efikasni, ali zahtevaju i neke posebne mere opreza i nege. Evo nekih saveta kako da ih pravilno koristite i održavate:

  • Prilikom zabacivanja, pazite da ne preopteretite štap previše teškim plovkom ili olovom. To može dovesti do pucanja vrha ili loma celog štapa.
  • Prilikom izvlačenja ribe, nemojte previše savijati štap ili ga podizati vertikalno. To može dovesti do pucanja ili savijanja sekcija.
  • Prilikom sklapanja ili rasklapanja štapa, pazite da se sprovodnici ne zaglave ili oštete. To može dovesti do gubitka osetljivosti ili smanjenja performansi štapa.
  • Prilikom čuvanja ili transporta štapa, koristite futrolu ili torbu koja će ga zaštititi od udaraca, vlage ili prašine. To će produžiti životni vek štapa i očuvati njegov kvalitet.
  • Prilikom čišćenja štapa, koristite meku krpu i blagi deterdžent. Ne koristite abrazivna sredstva ili rastvarače koji mogu oštetiti površinu ili dršku štapa.
plotica

Plotica

Plotica je jedna od najlepših i najcenjenijih slatkovodnih riba, koja pruža veliko zadovoljstvo i izazov ribolovcima koji je traže. U ovom blog postu ćemo vam dati neke osnovne informacije o

Pročitaj tekst»
belo blato

Belo blato

Belo blato Ako tražite mesto za odmor, rekreaciju i upoznavanje kulturno-istorijskog nasleđa Vojvodine, Belo Blato je pravo mesto za vas. Ovo selo se nalazi u opštini Zrenjanin, u Srednjem Banatu,

Pročitaj tekst»
bolonjeze stapovi

Bolonjez štapovi za pecanje

Bolonjez štapovi Bolonjez štapovi za pecanje su jedna od najpopularnijih vrsta štapova među ribolovcima koji vole da pecaju na tekućoj vodi. Ova tehnika ribolova je dobila ime po gradu Bolonja

Pročitaj tekst»
bucov

Bucov

Bucov – ratnik voda Bucov je jedna od najpopularnijih i najatraktivnijih riba za ribolovce, jer je veoma borben, živahan i ukusan. U ovom blog postu ćemo vam reći sve što

Pročitaj tekst»
glavinjare

Glavinjare

Glavinjare Glavinjare su varalice koje imaju sitnu vibraciju i služe za lov grabljivica, posebno soma i štuke. Glavinjare se obično koriste na dubljim slojevima vode, gde se riba nalazi. Glavinjare

Pročitaj tekst»