Najskuplji štap za pecanje - 3 najskuplja

Da li znate koja su to 3 najskuplja štapa za pecanje na svetu koje su dizajnirali stručnjaci sa decenijskim iskustvom. Saznajte u nastavku teksta jer, ko zna, možda poželite da svoj novac investirate baš u ovu ribolovačku opremu.

3 najskuplja štapa za pecanje na svetu

3. najskuplji štap za pecanje

Tržište vintage i antikvitetnih štapova za pecanje od bambusa, kao i mnoga tržišta, je subjektivno. Iako većina ljudi može smatrati da određeni štap vredi 60 dolara, za ribara koji je odrastao pecajući istim modelom i za koga ima sentimentalnu vrednost, vrednost može biti daleko veća.

Tako, krećući se u prva tri nailazimo na bambusov štap od Orvisa. 

Orvis je 1856. osnovao Charles F. Orvis. Brend je rođen u Vermontu i obezbedio je opremu za mušičarenje. Sada, sa više od 160 godina postojanja, Orvis nudi niz opreme na otvorenom – uključujući luksuzne i skupe štapove za pecanje.

Replika trodelnog štapa od bambusa iz 1856 pruža klasičan osećaj, svestranost i neverovatne performanse. Šuplja konstrukcija znači i malu težinu i brz odskok sa manje vibracija i odbijanja, dok držač koluta od niklovanog srebra sa umetkom od vermontskog javora i rukohvat od plute od 6,5 inča sa punim udubljenjem znače performanse dizajnirane da daju priliku da pecate sa željenim opterećenjem za različite situacije.

Ovaj štap za pecanje košta oko 3.998 dolara, ali opciona funkcija personalizacije povećava tu cenu za 45 dolara. Ovaj štap je poznat po osećaju lagane težine i lepom dizajnu. Orvis je koristio pravi bambus za fleksibilnost i izdržljivost, što ga čini odličnom opcijom za strastvene ribolovce ili kolekcionare.

2. najskuplji štap za pecanje

najskuplji stap za pecanje

Na drugom mestu su Oyster Bamboo mušičarski Štapovi. Ove skupe štapove za pecanje pravi Bill Oyster, poznati proizvođač štapova za mušičarenje koji je napravio štapove za ljude poput predsednika Džimija Kartera.

Štap koji vidite na slici je štap za pastrmku klasične veličine za vode srednje veličine i odličan je izborom za entuzijaste suve muve. Kako mu u opisu na sajtu i stoji, krasi ga med braon boja trske, amber narandžasti omoti sa zelenim oblogama na svakoj vodilici, držač koluta sa zaključavanjem i  čvrsta ABS torbica za prezentaciju – zaključavanje i naravno ručno graviranje. 

Cena? Svaki Oyster Bamboo Fly štap se izrađuje po narudžbini. Svaki štap košta oko 5.760 dolara, a kupci moraju da obezbede depozit od 1.440 dolara pre nego što proces kreiranja počne.

1.mesto - zvanično najskuplji štap za pecanje

hermes štap za pecanje

Hermes je jedna od najluksuznijih modnih kuća na svetu i tako obožavaoci brenda mogu da se zaljube u svaki komad koji njihov neverovatni kreativni tim dočara. Naravno, tu je klasična Hermes Birkin torba, obožavana širom sveta zbog svoje izrade ili Hermesovo ćebe, komad koji se vidi prebačen preko kauča samo u najlepšim domovima. Ali sada, ljubitelji Hermesa mogu proširiti svoju kolekciju i uključiti Hermes štap za pecanje.

Kao deo svog asortimana specijalnih predmeta, samo za najzahtevnije ljubitelje Hermesa, brend je izdao jedan veoma moderan štap za pecanje (na slici iznad). Napravljen od lanenog vlakna po tradicionalnoj metodi, kombinaciji platana i kože, a od strane Hermesovih majstora u Francuskoj. Dugačak je 2,50 m, sa drškom od drveta platana, a celokupan dizajn je „upotpunjen“ petlovim perom. Cena je prva sitnica, može biti u vašem vlasništvu za cifru od 13.790 dolara.

plotica

Plotica

Plotica je jedna od najlepših i najcenjenijih slatkovodnih riba, koja pruža veliko zadovoljstvo i izazov ribolovcima koji je traže. U ovom blog postu ćemo vam

Pročitaj tekst »
belo blato

Belo blato

Belo blato Ako tražite mesto za odmor, rekreaciju i upoznavanje kulturno-istorijskog nasleđa Vojvodine, Belo Blato je pravo mesto za vas. Ovo selo se nalazi u

Pročitaj tekst »
bucov

Bucov

Bucov – ratnik voda Bucov je jedna od najpopularnijih i najatraktivnijih riba za ribolovce, jer je veoma borben, živahan i ukusan. U ovom blog postu

Pročitaj tekst »
glavinjare

Glavinjare

Glavinjare Glavinjare su varalice koje imaju sitnu vibraciju i služe za lov grabljivica, posebno soma i štuke. Glavinjare se obično koriste na dubljim slojevima vode,

Pročitaj tekst »