Najbolja mesta za pecanje u Srbiji

Srbija je zemlja sa bogatom prirodnom baštinom i obiljem reka, jezera i ribnjaka. Zbog toga je i ribolov u Srbiji vrlo popularan sport i aktivnost među ljubiteljima prirode.

vikendica mali zvornik mesta za pecanje

Mesta za pecanje na Dunavu

Jedno od najpopularnijih mesta za pecanje u Srbiji su Dunav i Sava. Dunav je druga najduža reka u Evropi i proteže se kroz 10 zemalja, a kroz Srbiju protiče na 588 km. Osim što pruža velike mogućnosti za ribolov, Dunav je i izuzetno lep i impresivan u svim svojim delovima. Sava, koja se uliva u Dunav na teritoriji Srbije, takođe nudi odlične uslove za ribolov i ima bogat riblji fond.

Jedno od najpopularnijih mesta za ribolov na Dunavu u Srbiji je u blizini Beograda, gde se ova reka spaja sa Savom. Ovo područje poznato je kao „Veliko ratno ostrvo“ i jedno je od najbogatijih mesta za ribolov u Srbiji. Ovde se mogu pronaći razne vrste ribe, uključujući štuku, šarana, smuđa, somove i mnoge druge. Takođe, na ovom području postoje i mnogi restorani i kafići gde možete da se opustite i uživate u lepom pogledu na reku.

Jedna od popularnih lokacija za pecanje na Dunavu je i oblast Kladovo, koja se nalazi na samom istoku Srbije. Ovaj deo Dunava ima izuzetno čistu vodu i bogat riblji fond, posebno kada je u pitanju riba poput šarana, smuđa i soma. U blizini Kladova nalazi se i impozantna tvrđava Fetislam, koja je posebno zanimljiva za turiste.

Booking.com

Mesta za pecanje - jezera

Osim velikih reka, Srbija ima i brojna jezera koja su odlična mesta za pecanje. U Vojvodini, na primer, nalazi se jezero Palić, koje ima izuzetno čistu vodu i bogat riblji fond, a tu su i jezera Ludas i Štrand, koja su takođe popularna među ribolovcima. U centralnoj Srbiji nalazi se prelepo i veliko jezero Perućac, koje je nastalo gradnjom hidroelektrane i koje se nalazi na reci Drini.

Borsko jezero, smešteno u istočnoj Srbiji, jedna je od najlepših i najpopularnijih ribolovnih destinacija u zemlji. Ovo jezero je bogato raznim vrstama ribe, uključujući šarana, smuđa, deveriku, amura i mnoge druge, zbog čega privlači mnoge ribolovce iz regiona. 

Booking.com

Zvorničko jezero se nalazi na reci Drini, na granici između Bosne i Hercegovine i Srbije, i jedno je od najlepših i najpopularnijih ribolovnih destinacija u regionu. Ovo prelepo jezero je bogato raznim vrstama ribe, uključujući šarana, smuđa, somova, deveriku i mnoge druge, zbog čega privlači mnoge ribolovce iz regiona.

Zašto uzeti smeštaj na Zvorničkom jezeru ako ste ribolovac? Postoji mnogo razloga za to. Pre svega, smeštaj na jezeru vam omogućava da se maksimalno posvetite ribolovu, bez gubljenja vremena na putovanja do jezera. Takođe, to vam omogućava da budete bliže svojim omiljenim ribolovnim lokacijama i da imate više vremena da istražujete i pronađete nove. Jezero ima mnogo različitih ribolovnih lokacija, uključujući rukavce, uvale, strme obale i mnoge druge. Ovo znači da uvek postoji nešto novo da se otkrije i istraži, bez obzira na to koliko dugo ste već ribolovac na ovom jezeru.

Kada je u pitanju smeštaj, na Zvorničkom jezeru postoji veliki izbor vila, apartmana i kampova, koji se mogu prilagoditi svakom budžetu i potrebama. Smeštaj na jezeru nudi ne samo lakoću pristupa vašim omiljenim ribolovnim lokacijama, već i udobnost i privatnost koju ćete teško pronaći na drugim mestima.

Ukratko, Zvorničko jezero je savršena destinacija za sve ribolovce koji traže prelepu prirodu, bogat riblji fond i različite aktivnosti. Smeštaj na jezeru vam omogućava da maksimalno iskoristite svoje vreme za ribolov, kao i da istražujete prelepe pejzaže ovog regiona. Ne propustite priliku da otkrijete zašto je Zvorničko jezero tako popularno među pecarošima.

plotica
Plotica

Plotica je jedna od najlepših i najcenjenijih slatkovodnih riba, koja pruža veliko zadovoljstvo i izazov ribolovcima koji je traže. U ovom blog postu ćemo vam

Pročitaj tekst »
belo blato
Belo blato

Belo blato Ako tražite mesto za odmor, rekreaciju i upoznavanje kulturno-istorijskog nasleđa Vojvodine, Belo Blato je pravo mesto za vas. Ovo selo se nalazi u

Pročitaj tekst »
bucov
Bucov

Bucov – ratnik voda Bucov je jedna od najpopularnijih i najatraktivnijih riba za ribolovce, jer je veoma borben, živahan i ukusan. U ovom blog postu

Pročitaj tekst »
glavinjare
Glavinjare

Glavinjare Glavinjare su varalice koje imaju sitnu vibraciju i služe za lov grabljivica, posebno soma i štuke. Glavinjare se obično koriste na dubljim slojevima vode,

Pročitaj tekst »