Noćni ribolov će 100% rezultirati većim ulovom

Noćni ribolov otvara potpuno nove vidike što se tiče pecanja i u njemu možete zaista uživati i često može dovesti do hvatanja mnogo više ribe nego što bi je obično ulovili tokom dana.

nocni ribolov

Noćni ribolov – Na prometnim vodama ribe znaju da kada se mrak približi, većina bučnih ometača, među njima i ribolovaca, će napustiti okolinu i samo njihovo stanište. Ovo obično rezultira time da voda koja je do tada bila tiha i mrtva ceo dan, može odjednom da oživi jer se ribe hrane sa mnogo manje opreza.

Postoje i druge prednosti u tome što je njihov vid, jedna od najvećih prednosti za identifikaciju opreme ribolovaca, smanjen u mraku. Konačno, veliki deo prirodne hrane kojom se ribe hrane će se preko noći podići na površinu vode, još jednom podstičući ribu da se slobodnije hrani.

Noćni ribolov može doneti mnoge prednosti

Uopšteno gledano, noćni ribolov može doneti mnoge prednosti, ali postoji nekoliko saveta koje treba zapamtiti kako bi bio uspešan i, što je još važnije, bezbedan.

Jedna od najvažnijih stvari koju treba zapamtiti je da se pripremite i obezbedite pre nego što padne mrak. Ponekad kada uživate vreme može da izmakne neprimetno,  noć može brzo da padne pre nego što shvatite i ostavi vas nedovoljno pripremljenim. Važno je da svoju kompletnu opremu postavite na svetlo i zapamtite gde se sve nalazi. Predmeti poput štapa, meredova, mamaca i ostalog moraju biti pri ruci.

Takođe, važno je osigurati da su sve nepotrebne spakovane kako biste sprečili da se spotaknete o njih u mraku. Uverite se da su mamac i pribor uredno spakovani, ali da su lako dostupni i pri ruci ako je potrebno.

nocni ribolov

Šta je neophodno za noćni ribolov

  • Lampa je od vitalnog značaja za noćni ribolov

Lampa je vitalni deo opreme i na raspolaganju je mnogo različitih tipova. Danas je verzija koja se može puniti verovatno najefikasnija. Nećete morati da konstantno kupujete  baterije i razmišljate koliko će trajati i imate li rezervne. Led punjive lampe koje štede novac su i ekološki prihvatljivije.

  • Krevet, šator, vreća i termo odelo

Ako nameravate da provedete celu noć na obali, onda će vam udobno mesto za sklonište svakako biti preko potrebno. Topla vreća za spavanje prikladna je za hladnije doba godine, a termo odelo će vam obezbediti da ostanete utopljeni i suvi tokom pecanja. Često može biti mnogo hladnije u ranim satima nego što mnogi shvataju, pa se pobrinite da se dobro opremite.

Sve o termo odelima pogledajte na sledećem linku.

plotica

Plotica

Plotica je jedna od najlepših i najcenjenijih slatkovodnih riba, koja pruža veliko zadovoljstvo i izazov ribolovcima koji je traže. U ovom blog postu ćemo vam

Pročitaj tekst »
belo blato

Belo blato

Belo blato Ako tražite mesto za odmor, rekreaciju i upoznavanje kulturno-istorijskog nasleđa Vojvodine, Belo Blato je pravo mesto za vas. Ovo selo se nalazi u

Pročitaj tekst »
bucov

Bucov

Bucov – ratnik voda Bucov je jedna od najpopularnijih i najatraktivnijih riba za ribolovce, jer je veoma borben, živahan i ukusan. U ovom blog postu

Pročitaj tekst »
glavinjare

Glavinjare

Glavinjare Glavinjare su varalice koje imaju sitnu vibraciju i služe za lov grabljivica, posebno soma i štuke. Glavinjare se obično koriste na dubljim slojevima vode,

Pročitaj tekst »